21-годишна бе брутално убита от ухажора си – не се примирил, че го е отхвърлила

Instagram
share

Брутален случай на насилие потресе Аржентина. Местни медии съобщиха, че тялото на 21-годишната студентка по медицина и инфлуенсърка Каталина Гутиерес, с близо 120 000 последователи в Инстаграм, е било намерено овъглено в личния ѝ автомобил. Тя беше в неизвестност от няколко дни.

Извършителят на жестокото убийство се е предал доброволно в полицията и е признал всичко пред разследващите. Името му е Нестор Сото и е бил състудент на Гутиерес в университета.

Психолози, които разговаряли с него, разкриха, че младежът е харесвал безумно много момичето и постоянно го ухажвал, но в крайна сметка тя го е отхвърлила, което отключило агресията му.

Хиляди участваха в шествие в Буенос Айрес срещу убийствата на жени

По информация на разследването тя е трябвало да се срещне с приятелки на 17 юли, но когато не се появила на уговорената среща и не успели да се свържат с нея, те подали сигнал в полицията.

Оказало се, че преди срещата си с тях, Гутиерес се е видяла със Сото. Именно тогава той разкрил чувствата си пред нея, но тя казала, че не ги споделя, след което той я нападнал, започвайки да я души. Когато спряла да диша, той пренесъл тялото в личния ѝ автомобил, и го запалил, за да заличи уликите.

От извършената аутопсия е станало ясно, че по тялото на жертвата е имало и множество наранявания, което сочи, че преди да я удуши, извършителят ѝ е нанесъл побой.

Няколко дни след извършеното престъпление и медийния интерес по случая, Нестор Сото се явил в полицията и признал всичко, казвайки, че Каталина е била „любовта на живота му“.

От прокуратурата посочиха, че случаят е „практически разкрит“, а обвиняемият го грози доживотен затвор.

Водещи новини

Още новини