Синът на колумбийския президент е арестуван, разследват го за пране на пари

Gettyimages
share

Колумбийската полиция арестува днес сина на президента в рамките на разследване за пране на пари, съобщава БТА.

Твърди се, че той е събрал средствата по време на миналогодишната президентска кампания. Президентът на Колумбия Густаво Петро заяви, че няма да се намесва в разследването.

"Като човек и баща ми е болно да видя толкова много самоунищожение и един от синовете ми да отиде в затвора", заяви Петро в профила си в социалната мрежа "Екс", по-известна със старото си име "Туитър".

Пачки и лъскави коли при удар на ОПГ за пране на пари и трафик на проститутки

"Като президент на републиката уверих главната прокуратура, че ще има всички гаранции, за да може да действа според закона", добави той.

Шокиращото задържане на Николас Петро е сериозен удар за правителството, което от първия си ден на власт бе подложено на атаки от консерваторите и същевременно се бори да запази двупартийната подкрепа за Колумбия в Конгреса на Съединените щати, които са дългогодишен съюзник на страната.

В изявление на главната прокуратура се казва, че Николас Петро и бившата му съпруга са били задържани по нареждане на съда в Богота около 06:00 ч. местно време. Властите заявиха, че след като бъдат изправени пред съдия, прокуратурата ще поиска временното им задържане, тъй като разследва двама за пране на пари. 

 

Водещи новини

Още новини