Жаир Болсонаро отново демонстрира завидния си непукизъм

Getty Images (архив)
share

На фона на епидемилогичната обстановка в Бразилия, където броят на заразените с COVID-19 надхвърли 500 хиляди души, а смъртните случаи са близо 30 хиляди, президентът на страната Жаир Болсонаро се появи на митинг в своя подкрепа в столицата, яздейки кон и без да носи предпазна маска или да спазва каквато и да е физическа дистанция.

Бразилия продължава да е втората страна в света по брой заразени с коронавируса и на четвърто място по брой жертви на заразата.

След като кризата с коронавируса срина популярността му, Жаир Болсонаро ухажва бившите си политически врагове

След като в продължение на половин час държавният глава на южноамериканската страна се ръкуваше и прегръщаше с част от своите симпатизанти, Болсонаро възседна един от конете на Военната полиция, която охранява мероприятието, и под бурните аплодисменти на тълпата президентът се придвижи до правителствения си автомобил, в който се качи и напусна мястото.

Митингът се проведе пред Конгреса на Бразилия и Върховния съд при засилени мерки за сигурност. Няколко десетки протестиращи скандираха "цензура", след като властите разпоредиха арестуването на поддръжници на Болсонаро, обвинени в разпространение на фалшиви новини и атаки срещу магистрати и съдебни институции.

Водещи новини

Още новини