Във Венецуела организираха символично встъпване в длъжност на Чавес

share

Десетки хиляди скандиращи привърженици на венецуелския президент Уго Чавес се събраха пред президентския дворец за символичното встъпване в длъжност на болния си лидер, предаде АП.

Поддръжници в тениски с надпис "Аз съм Чавес" развяваха знамена на фона на оптимистична музика от последната президентска кампания на Чавес, която се разнасяше от високоговорители и прокламираше "Чавес, сърцето на народа!". Сянка върху всенародното ликуване хвърли новината, че 11 привърженици на Чавес, пътуващи към столицата Каракас, за да демонстрират подкрепата си, са загинали при пътна злополука, предаде ДПА. Два автобуса, камион и четири други превозни средства са се сблъскали във верижна катастрофа днес в западната част на страната. 75 души са ранени.

Официалната церемония, на която днес Чавес трябваше да положи клетва за нов шестгодишен мандат, бе отложена за неопределено време. Въпреки това вицепрезидентът Николас Мадуро призова вчера по телевизията венецуелците да се съберат пред двореца "Мирафлорес", за да демонстрират солидарността си с лидера, който е в болница в Куба, борейки се с усложнения след операция на рак.

Водещи новини

Още новини