Адолф Хитлер е починал в Аржентина през 1962 г.

share

Адолф Хитлер е починал в Аржентина през 1962 г., пише сръбският в. Блиц.

В интервю пред изданието британският журналист и историк Джерард Уилямс твърди, че в книгата му има доказателства, които оборват официалната версия за смъртта на фюрера. Според изследователя в края на Втората световна война водачът на нацистка Германия е избягал от Берлин и се установил в латиноамериканската държава. В подкрепа на тезата си авторът привежда документи от ЦРУ и ФБР, в които се твърди, че Хитлер е бил засечен в Аржентина. Същото така Уилямс посочва, че е намерил документи на пилот, който извадил фюрера от скривалището му Берлин, както и свидетелствата на 12 очевидци. Авторът посочва, че Хитлер е бил в компанията на изчезналия в средата на 40-те години нацистки водач Мартин Борман и двамата са правели планове за връщането си на власт. По неизвестни причини Хитлер и Борман се отказали от намеренията, а фюрерът починал на отдалечен остров край Патагония.

Уилямс се аргументира и с ДНК-анализ на тленните останки на Хитлер, пазени от руснаците. Британецът твърди, че изследването на останките е дало изненадване резултат. В Москва се съхраняват женски кости, посочва изследователят в книгата си.

По официалната версия   Хитлер и неговата любовница Ева Браун се самоубиват на 30 април малко преди съветските войски да влязат в Берлин.

Водещи новини

Още новини