Обличат проститутките в Белгия

share

Проститутките в белгийския град Гент отсега нататък ще съблазняват клиентите си с по-малко плът и повече дрехи.

Местните власти задължават жриците на любовта да се прикрият с повече дрехи, както и да престанат да набират клиентела като се облягат по прозорците на колите и чупят предизвикателни стойки пред минувачи, пише inews.bg.

Всички, които решат да продължат със стария стил на обличане и маниер на привличане на клиенти и след 1 октомври, могат да разчитат на глоба в размер на 120 евро.

Кметът на града Даниел Термонт коментира пред AFP, че не е против проститутките: "Не съм пуритан, далеч съм от това! Град като Гент има нужда от проститутки, но те просто трябва да спазват някои правила. Съседите се оплакват, даже и самите проститутки."

Според издадения указ новите правила забраняват на жриците на любовта да се появяват на публични места голи, по бельо, в бикини или прозрачни дрехи, както и да танцуват във витрини или да имитират сексуални действия.

Местният вестник Di Morgen цитира проститутка от старата генерация, според която нетърпимата атмосфера се дължи преди всичко на новите попълнения в бранша от Източна Европа.

Водещи новини

Още новини