Германската полиция е регистрирала над 53 000 незаконни влизания през сухопътните граници на страната през първите девет месеца на годината

Getty images (архив)
share

Германската полиция съобщи днес, че е регистрирала над 53 000 незаконни влизания през сухопътните граници на страната през първите девет месеца на тази година, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1728

От средата на миналия месец се правят проверки по всички сухоземни граници на Федералната република. Министърът на вътрешните работи в Берлин Нанси Фезер аргументира мярката с ръста на незаконната миграция и заплахите от ислямисткия тероризъм и международната престъпност.

От началото на януари до края на септември са били регистрирани общо 53 410 незаконни влизания. Върнати са 28 321 души.

Германската полиция също така е задържала 1195 каналджии и е регистрирала 1088 операции за трафик на хора през деветмесечния период.

Статистиката не включва проверките по летищата и пристанищата.

Под неразрешено влизане се има предвид, когато чужденец иска да премине границата без валидно разрешение за пребиваване. Даден човек може да бъде върнат обратно, ако не кандидатства за убежище или ако подлежи на временна забрана за повторно влизане.

Според неофициални данни на най-много чужденци са били депортирани от Германия през границите с Швейцария (9113), Полша (7862-ма), Австрия (5468) и Франция (2350). Най-много са върнатите украинци (5935-ма), следвани от сирийците (4708) и афганистанците (2396).

Властите във Федералната република са отчели 1482 депортирани мигранти, които са направили нов опит да влязат в страната.

Неправителствени организации призоваха Германия да осигури защита на афганистанци в риск

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1728

Водещи новини

Още новини