Юлия Навалная: Искам Путин да лежи в руски затвор

gettyimages
share

"Искам Путин да лежи в руски затвор", казва Юлия Навалная в интервю за "Сънди таймс". Вдовицата на Алексей Навални разказва за опасния семеен живот на двойката и мнението ѝ за руския президент.

Запитана дали споделя широко разпространеното убеждение, че Путин е убил Навални, за да осуети настояването на Запада за включването му в размяна на затворници, Юлия Навалная отговаря, че това е възможна причина, но не иска да гадае, защото не е възможно да знае какво е в ума на Путин.

Тя отбелязва, че макар и мнозина да смятат, че тя мрази Путин и иска той да умре, всъщност не го мрази: "Искам Путин да лежи в руски затвор, както лежа мъжът ми. Искам той да се превърне от един вид цар на Русия в обикновен затворник в Русия".

Юлия Навалная смята, че Западът продължава да е наивен както за дълбочината на покварата на Путин, така и за безсмислието на сегашната си политика на санкции. Тя продължава да призовава световните лидери да се насочат към корумпирания му вътрешен кръг. "Когато се срещаш с който и да е държавен глава, имаш приятни разговори и те изглеждат така сякаш разбират всичките ти аргументи. Но те се грижат първо да бъдат политици в собствените си страни, а не да правят нещо в тази непозната и странна Русия", казва вдовицата на Навални.

Тя отбелязва, че не е имала контакт с Доналд Тръмп. Когато международната размяна на затворници най-накрая се състоя през август, телефонното обаждане, което тя е получила, е било от Камала Харис. Навалная споделя, че този ден е бил горчив за нея.

Юлия Навалная: Ще продължа делото на моя съпруг

"Разбира се, че се радвам, че невинни хора бяха освободени от затвора, особено трима от организацията на Алексей. Но в този момент осъзнаваш, че си нормален човек. Като се замисля, можеше един от тях да бъде съпругът ми", посочва тя.

Водещи новини

Още новини