На Острова се готвят за смъртта на Чарлз, Уилям вече гледа към трона

gettyimages
share

Кралското семейство е готово с тайните планове за смъртта на Чарлз III и вече се готви за коронацията на Уилям V, съобщава Daily beast.

Според изданието, в монархията винаги има план за действие при смърт, но след като Чарлз беше диагностициран с рак, в Бъкингамския дворец започна трескава подготовка за нова коронация.

Когато крал Чарлз III се възкачи на трона, повечето хора очакваха, че той ще живее толкова дълго, колкото майка си (96) или баща си (99). След диагнозата обаче малцина наистина вярват в това.

Крал Чарлз прекъсва лечението си на рака

Въпреки диагнозата, Чарлз показва завидна издръжливост, доказателство за това е предстоящото му турне в Австралия, което започва след по-малко от две седмици. Цялата медицинска мощ на на Великобритания е впрегната, за да излекува краля. Но дори ако Чарлз в крайна сметка да влезе в пълна ремисия, когато той наруши вековната кралска традиция и обяви, че има рак, Негово величество вече подписа „смъртната си присъда” на трона.

Планирането и позиционирането за царуването на крал Уилям V започна, а експертите вече дори си позволяват да гадаят ъочно след колко време ще има нова коронация.

Принц Уилям също влезе в действие. Само дни след оповестяването на новината, че баща му е болен, той назначи нов частен секретар, Иън Патрик, опитен бивш дипломат, който е работил за външното министерство в продължение на осем години. Изводът беше ясен: Уилям щеше да заеме по-голяма, по-глобална роля. Плановете на Уилям обаче бяха брутално провалени от диагнозата рак на собствената му съпруга, която го принуди да се оттегли от обществения живот и международните пътувания за няколко месеца.

Сега, разбира се, с възстановяването на Кейт, принцът се завърна и има много по-висок профил от баща си, който прекара последните няколко седмици в събиране и запазване на силите си за турнето в Австралия. Уилям ще възобнови международните пътувания на дълги разстояния, когато пътува до Южна Африка в началото на ноември за наградите Earthshot.

За Хари променената потенциална времева рамка за царуването на неговия баща създава особени проблеми, тъй като херцогът на Съсекс много по-лесно би се сдобрил с баща си, отколкото с брат си. Това означава, че смяната на царуването би затворило и последната му врата към връщането в кралското семейство, пише Телеграф.

Водещи новини

Още новини