Крал Чарлз прекъсва лечението си на рака

Getty Images, архив
share

От началото на 2024 година британският Крал Чарлз се лекува от рак. Сега обаче той ще прекъсне лечението си.

Причината е голямо пътуване в чужбина, което ще продължи няколко дни. Чарлз и съпругата му Камила ще бъдат в австралийските градове Сидни и Канбера от 18 октомври, посочва „Дейли мейл“.

След това двойката ще направи държавно посещение в Самоа в южната част на Тихия океан, където кралят ще присъства на срещата на правителствените ръководители на британската общност. Кралските особи ще бъдат на път общо единадесет дни.

У дома Чарлз отново ще поднови лечението на заболяването си. Лекарите му са дали съгласието си за почивката, отбелязва британското издание.

Синът на покойната кралица Елизабет беше диагностициран с рак през февруари 2024 г. след операция на простатата. Каква е формата на заболяването му, все още не е оповестено на обществеността. Оттогава крал Чарлз всяка седмица получава лечение.

Тайният син на Чарлз III иска четирипосочен тест за бащинство

Графикът на кралската двойка е препълнен по време на пътуването. Чарлз и Камила ще имат до десет срещи на ден. Източници твърдят пред „Дейли мейл“, че програмата им е организирана в тесни консултации с лекарите на краля. В екипа му при пътуването ще има и лекар.

При последните си публични прояви крал Чарлз изглежда в добро здраве. Дори танцува в двореца Сейнт Джеймс в Лондон, пише БТВ.

„Ангажиментите на краля в двете седмици, предшестващи пътуване му, са редуцирани. Австралия е важна за него и той иска да бъде във форма при посещението си“, подчертава вътрешен източник пред „Дейли мейл“.

Водещи новини

Още новини