Юлия Навалная: Ще продължа делото на моя съпруг

Getty Images (архив)
share

Юлия Навалная, вдовицата на покойния руски опозиционер Алексей Навални, получи в понеделник на официална церемония в Барселона наградата Vanguardia Internacional. Тя ѝ бе връчена лично от премиера на Испания Педро Санчес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14724

По време на своето слово тя увери, че ще продължи делото на своя съпруг, който почина на 47 години в руска наказателна колония в Сибир през февруари т.г.

Ще сторя всичко възможно, за за запазя спомена за него жив, както и всичко за демократичното бъдеще на страната ни, каза Навалная.

Русия няма да разследва смъртта на Навални

От своя страна премиерът Санчес заяви, че руската инвазия в Украйна е несправедлива и в нарушение на международното право.

Днес в Русия се разиграва изкуствен парламентаризъм, но няма да ни заблудят – това е фасадна, измамна демокрация, декларира премиерът на Испания.

По думите му руският президент Владимир Путин презира демокрацията и ценностите, които тя представлява, изтъквайки свободата на печата и истинския партиен плурализъм.

Санчес отбеляза, че именно това са ценностите, в които вярваше и които защитаваше Навални до сетния си дъх, информира La Vanguardia.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14724

Водещи новини

Още новини