Четирима български евродепутати ще бъдат част от Съвместния парламентарен комитет ЕС-Северна Македония

Novini.bg/ Canva
share

Четирима български евродепутати ще бъдат в Делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Северна Македония, се посочва в съобщение на Европейския парламент. Евродепутатите в 13 от 48 междупарламентарни делегации са имали снощи учредителни заседания. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1370

Българските представители в делегацията ЕС-Северна Македония са Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП), Кристиан Вигенин (БСП/СиД), Ивайло Вълчев (ИТН/ЕКР) и Христо Петров (ПП-ДБ/"Обнови Европа"). Делегацията се състои от общо 13 евродепутати от парламентарните групи на Европейската народна партия, на Социалистите и демократите, "Патриоти за Европа", "Европейски консерватори и реформисти", "Обнови Европа", Зелените, Левицата и един независим.

Очаква се до 8 октомври парламентарните делегации да определят своите ръководства. Председателят и първият заместник-председател на делегация не може да бъдат от един и същи пол, като равновесието между половете се прилага и за останалите членове на ръководството на делегацията. Не е разрешено всички членове на ръководството на дадена делегация да бъдат от една и съща държава от ЕС, се посочва в правилата, цитирани от пресслужбата на ЕП.

Журналист: Цялата вина за случващото се е на РСМ, да не се прехвърля вината в България или ЕС

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1370

Водещи новини

Още новини