В Англия към цигански катун: Алчни българи!

share

Ромско семейство със седем деца се премести от България във Великобритания, заради лесната социална система, пише вестник „Сън", цитиран от 24 часа.

Руси Георгиев и Мариана Събева, заедно с всичките си деца, заминали за Кралството, когато работата в родината им свършила. Те си направили импровизиран лагер пред историческата катедрала на Уестминстър в центъра на Лондон. Руси сам споделил с приятели, че заминава в чужбина, заради социалната система.

След като подали молба за убежище, Георгиев и семейството му получават жилище. Ромите пристигнали легално с автобус с европейски паспорти. Те били в общинско жилище за нуждаещи се, преди да се настанят пред катедралата.

От „Сън" проучили ситуацията и установили, че семейството живее при мизерни условия, заобиколени от мръсни памперси. Спели на земята пред входа на катедралата.

„Те са чули за социалните помощи тук и дошли да поискат. Предложени са им били билети да се върнат в България, но искат да останат. В България не могат да получат такива помощи, още и още хора ще направят същото", казва друг българин.

Семейството сега живее в къща на разноските на данъкоплатците, докато молбата им за убежище се разглежда.

Водещи новини

Още новини