Най-малко 10 полицаи са ранени по време на пропалестински протести в Берлин

Getty Images архив
share

Най-малко 10 полицейски служители бяха ранени по време на пропалестинска демонстрация в Берлин, съобщиха днес местните власти, цитирани от ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2457

По време на вчерашната демонстрация в централния квартал "Кройцберг" по полицаите са хвърляни камъни, яйца и пластмасови бутилки.

Един от участниците е бил ранен, след като е бил ударен във врата от камък, а един контрапротестиращ също е бил ударен в главата и ранен.

Полицията съобщи, че 250 души са се събрали снощи на площад „Морицплац“, преди да тръгнат на шествие, което се е разраснало до около 1000 участници.

Преди началото на шествието демонстрантите са били информирани, че ще бъдат забранени всякакви скандирания, пропагандиращи „унищожаването на Израел и/или неговите жители“ или популяризиращи „различни забранени организации“, включително палестинската ислямистка групировка "Хамас".

Полицията задържа пропалестински протестиращи на Капитолия ден преди Нетаняху да държи реч в американския Конгрес

Около 400 полицаи са били изпратени на място и са се намесвали многократно. Полицията заяви, че е обмисляла да прекрати демонстрацията, след като са се чули забранени лозунги, но вместо това тя е била прекратена от самите организатори.

След митинга полицията е започнала общо 31 наказателни разследвания за престъпления, сред които тежка телесна повреда, нападение срещу служители на реда, сериозно нарушаване на обществения мир и подбуждане към омраза.  Съобщава се също, че полицейските служители са станали свидетели на тормоз над медиен екип, предава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2457

Водещи новини

Още новини