Испания разследва Кейти Пери, снимала клип на защитени дюни

Getty Images архив
share

Властите в Испания разследват певицата Кейти Пери за предполагаемо заснемане на музикален клип на защитени дюни на Балеарските острови без разрешение, съобщи Би Би Си.

Видеоклипът към сингъла ѝ Lifetimes показва как певицата се наслаждава на плажовете и се забавлява в клубовете на островите Ибиса и Форментера. Въпреки това се смята, че някои сцени са заснети сред защитените дюни на остров Еспалмадор до Форментера. 

В изявление на испанското правителство се казва, че продуцентската компания, отговорна за видеото, не е поискала разрешение. Длъжностните лица подчертават, че Кейти Пери не е разследвана за това, което наричат „престъпления срещу околната среда“, тъй като в района може да се разрешава снимане.

Кейти Пери и Орландо Блум вдигат сватба

Отделът по околна среда на Балеарските острови излезе с прессъобщение, в което се съобщава, че продуцентската компания няма необходимото разрешение преди заснемането на видеото. Освен това той обръща внимание на раздел от Плана за управление на природните ресурси, в който се посочва, че за фотографски, кинематографични или видеографски репортажи с рекламна или търговска изложбена цел се изисква изрично разрешение от Министерството на околната среда, предава БТА.

Видеоклипът за Lifetimes включва кадри от системата от дюни на остров Еспалмадор , един от най-богатите в екологично отношение райони до  о-в Форментера. От 1980 г. той е част от испански природни паркове. Според уебсайта за туризъм на регионалното правителство дюните на малкия частен остров са с голяма екологична стойност.

Това се случва след не особено успешната кампания за албума на певицата, която издава седмия си албум 143 през септември. Първият сингъл от предстоящия проект, Woman’s World, беше отхвърлен от критиката и не успя да се наложи в класациите, като мнозина сметнаха, че феминистките послания в него не са актуални. 

Водещи новини

Още новини