"Изиджет" отмени над 200 полета заради стачка на кабинния екипаж в Португалия

share

Британската нискотарифна авиокомпания "Изиджет" (EasyJet) отмени повече от 200 полета от и до португалски летища, планирани между четвъртък и събота, поради стачка на нейния кабинен екипаж, базиран в Португалия, предаде Франс прес, позовавайки се на компанията.

Нискотарифният превозвач отмени 232 от планираните 1138 полета през трите дни на стачката, допълни превозвачът, цитиран от БТА.

Авиокомпанията вече се свърза с пътниците, засегнати от анулираните полети, като им предостави възможност да изберат дали да получат възстановяване на сумата или да вземат друг полет. Превозвачът подчерта, че "полетите за Португалия от други летища в чужбина не са засегнати" от стачките.

Ето как можем да получим 250 евро компенсация за закъснял полет

Португалското правителство също е създало условия, които ще гарантират връзки към остров Мадейра, Лондон, Женева и Люксембург.

Профсъюзът на кабинния екипаж на "Изиджет", базиран в Португалия, подаде известие за стачка в края на юли, искайки подобряване на условията на труд.

Този персонал "работи в условия, които продължават да се влошават", обясни пред Франс прес Рикардо Пенарояс, президент на Националния съюз на персонала от гражданската авиация (SNPVAC). Синдикатът осъжда увеличаването на работното време, липсата на персонал и призовава за увеличаване на някои бонуси към заплатата.

Националния съюз на персонала от гражданската авиация призова в понеделник авиокомпанията за "здрав разум", като я помоли да работи за "намиране на решения", вместо да "отмени поредица от полети".

Водещи новини

Още новини