Кметът на Атина уволни цялото ръководство на общинската полиция след разкрития за корупция

Getty Images/Guliver
share

Кметът на Атина Харис Дукас смени изцяло ръководството на общинската полиция и на общинските полицейски участъци на гръцката столица, след като беше разбита престъпна група за изнудване, в която е участвал и вече арестуваният директор на общинската полиция, съобщи АНА-МПА.

Както съобщава сайтът „Афтодиикиси“, при арестите, извършени на 6 юли, са били задържани девет общински служители и пет други лица. Те са заподозрени, че са изнудвали собственици на кафенета и ресторанти в центъра на Атина и са им искали заплащане, за да бъдат третирани благосклонно при установяването на нарушения.

Мъж беше застрелян в автомобила си в северната част на Атина, стрелецът се издирва

Като съобщава „Прото тема“, в обвинителния акт са включени общо 23-ма души. Твърди се, че сред водачите на престъпната група е била 43-годишната Нанси. Първоначално тя се свързвала със собствениците на заведенията и им предлагала защита срещу заплащане в случай на установени нарушения, след което е разпореждала на участващите в аферата общински служители да извършат целенасочени проверки именно на тези места.

В дома на майка ѝ са открити големи парични суми, скрити в торби за боклук и пакети, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини