В Атина задържаха известен адвокат по обвинения за домашно насилие

  • 17 юни 2024 06:50

  • 1003
  • 0
В Атина задържаха известен адвокат по обвинения за домашно насилие
© pixabay

Полицията е арестувала известен гръцки адвокат по наказателни дела във връзка с обвинения за домашно насилие. Той остава в ареста в очакване на изслушването му в понеделник сутринта, за да се защити по сериозните обвинения в умишлено нанасяне на телесна повреда. Това обобщи "Та Неа".

Според източници лекар от частна клиника е сигнализирал рано сутринта в неделя на властите, след като е заподозрял домашно насилие. При пристигането си в клиниката 52-годишният адвокат и 37-годишната му съпруга заявили, че тя е паднала по стълбите. Лекарят обаче заключил, че нараняванията ѝ сочат физическо насилие, а не битов инцидент.

Холивудски актьор наръга гаджето си над 20 пъти

Жената имала следи от силни удари по главата, счупване на носа, рана на езика - вероятно от ухапване.

Лекарят заключил, че това са следи от удари, които само човешка ръка може да причини, така че той сигнализирал полицията, че има случай на домашно насилие.

Съгласно новото законодателство, изискващо задължително докладване на случаи на домашно насилие от страна на държавни служители, адвокатът е изправен пред сериозни обвинения в умишлено нанасяне на телесна повреда.

Впоследствие случаят е прехвърлен в отдела за домашно насилие за по-нататъшно разследване.

Адвокатът е арестуван и му е повдигнато обвинение, като го очаква явяване в съда. 

Полицията дори е иззела и две оръжия от дома на адвоката. Телевизия "Мега" разкрива, че след арестта на съпруга си битата жена дала подробни описания как е била пребита от мъжа си.

Няколко часа по-късно тя е отишла в полицията и е поискала да промени показанията си. Тя твърдяла, че е паднала и поискала съпругът ѝ да бъде освободен.

52-годишният адвокат остава в ареста. Днес той трябва да се яви пред съдия. Ще бъде разпитана и съпругата му. 

Само за месец май полицията е действала по 1 000 случая на домашно насилие. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини