Британското разузнаване съобщава за ограничен руски пробив край Часов Яр

Getty images
share

Британското военно разузнаване съобщава в последния си доклад за развитието на бойните действия, че руските сили може да са постигнали това, което нарича "ограничен пробив" в източните покрайнини на Часов Яр.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14029

Руската армия по всяка вероятност е превзела и село Ивановское, което се намира на юг от Часов Яр, пишат британските военни.

Тежките боеве продължават в градските райони, се казва в доклада.

В същото време руските войски най-вероятно ще останат от източната страна на канала, който минава през Часов Яр и служи като пречка за настъплението, пише  news.bg.

Норвегия дава 240 млн. евро за ПВО отбраната на Украйна

Британското военно разузнаване отбелязва, че руската армия използва пехотни части за настъплението в Часов Яр, чиито загуби остават големи. Украинските въоръжени сили също съобщават, че населеният район е подложен на артилерийски удари, включително с използване на термобарични боеприпаси.

"Часов Яр вероятно ще представлява важна цел за Русия поради стратегическото си местоположение на платото, както и използването му в миналото като логистичен център за украинските въоръжени сили", пишат авторите на доклада.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14029

Водещи новини

Още новини