Засилен мигрантски поток към гръцките острови

gettyimages
share

Засилен е потокът на мигранти към гръцките острови в Егейско море. Съществува заплаха за туристическия сезон според хотелиерите.

Нелегални мигранти непрестанно пристигат на островите Крит и Гавдос, съобщават гръцките медии като се позовават на информация от местните власти.

"Крит е атакуван ежедневно от лодки със стотици мигранти", които вече няма къде да бъдат настанени, казват пред медиите жителите на острова.

Само за ден там пристигнаха 200 души от Турция. Съобщава се, че по информация на пристигнали вече нелегални мигранти има поне 25 хиляди души, които са готови да пристигнат на гръцките острови в Егейско море. Сега се намират на либийския бряг.

Ежедневно прехвърлят мигранти в континенталната част на страната по нареждане на правителството. Местните власти изразяват безпокойство, че притокът ще се отрази негативно върху туристическия сезон.

Центърът за бежанци в Харманли е с нов директор

Липсата на  радикални решения по отношение на мигрантската политика обяснява и увеличаване на доверието на гърците към крайнодесните партии, сочат последните проучвания. Управляващите консерватори от "Нова Демокрация" губят подкрепа поради силния мигрантски поток.

Водещи новини

Още новини