С незаконните мигранти е като с всичко в държавата ни - куче влачи, диря няма…

  • 11 март 2024 15:23

  • 1378
  • 0
С незаконните мигранти е като с всичко в държавата ни - куче влачи, диря няма…
© булфото /архив/

Добре е, че полицията и общината се закахъриха за незаконните мигрантските набези у нас и обещават охранителни мерки за сигурността на българите в България. Нищо, че това се случва след кървави мелета в столицата, в които главни действащи лица са уж преминаващите за кратко и набързо през страната ни. И след многохиляден митинг на тревожни българи в столицата.

Напоследък обаче по думите на специалисти по тези въпроси, комай незаконните мигранти от Близкия Изток, основно млади мъже, не просто преминават през страната ни на път за Германия, където преди време лично ги покани бившият федерален канцлер, екс министър и лидер на ХДС Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. А направо си остават тук и работят по строежи, за да си изкарат някакви пари и евентуално, може би, едва ли не – да продължат воаяжите си из стара Европа.

Встрани от надълго и нашироко коментираната тема за нелепите условия по подписаното споразумение за въздушно-водния Шенген, съгласно което управлението ни е подписало да ни връщат мигранти от белите държави – 6000 на брой, има още неясни въпроси.

Примерно,

защо нелегално влизащи в страната ни през дупките на граничната ограда, са получили бежански статут у нас и как, и кой е направил това и носи отговорност и вина? Някой наясно ли е как става тази далавера?

После, защо трябва ние да приемаме тези мигранти, след като те бяха поканени лично от Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, както вече споменах? Защо ние тук като най-големите бедняци сред държавите в ЕС, ще трябва да носим и това тегло? То съюз, алианс и прочее, ама всяка държава трябва да отстоява собствената си национална сигурност, нали! Пък и прекален светец и Богу не е драг, както гласи една народна мъдрост.

Апропо, някой наясно ли е изобщо има ли възможност да се проверява криминалното минало на тези „гости”?

Комай няма яснота и затова.

Любопитно ми е какво мислят по тези „неудобни” въпроси в т.нар. „служби за сигурност”, които, както е известно, вече нито са служби, нито са за сигурност.

Но понеже ядат от народните пари, не е зле и да коментират нещо по темите от кумова срама, както се казва.

Иначе е ясно, че отколе в нашата държава е актуална приказката „куче влачи, диря няма”…

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1378 0

Свързани новини

Водещи новини