Бербок озадачена от коментарите на папа Франциск за войната в Украйна

Getty Images
share

Германският министър на външните работи Аналена Бербок реагира с недоумение на призива на папа Франциск към Украйна да започне мирни преговори с Русия, предаде ДПА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13535

"Наистина се чудя какво си е мислил", каза снощи Бербок в интервю за германската обществена телевизия А Ер Де (ARD). "Не го разбирам", добави тя. Бербок припомни, че е видяла с очите си разрушенията, причинени от руската инвазия, в това число и последиците от нападението над детска градина, и подчерта случаите на отвличане на украински деца от Русия.

"Питам се: Къде е папата? Папата трябва да знае за това", допълни тя.

Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и Украйна

Бербок заяви, че светът трябва да има смелостта да подкрепи украинския народ и да направи всичко възможно, за да му помогне да се защити.

"Когато виждаш, че си победен, че нещата не вървят добре, е необходимо да имаш смелостта да преговаряш", заяви папа Франциск в интервюто си пред швейцарската обществена телевизия. Коментарите на Светия отец във връзка с войната в Украйна получиха широк обществен отзвук и бяха остро критикувани. В интервюто папа Франциск каза също, че "най-силният е този, който преценява ситуацията, мисли за хората и има смелостта да вдигне бялото знаме и да преговаря", припомня ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13535

Водещи новини

Още новини