Украинският министър на отбраната каза, че негов съветник е загинал в трагични обстоятелства

Getty Images
share

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний потвърди, че негов съветник е загинал в трагични обстоятелства, предаде Укринформ, като се позова на негова публикация в приложението "Телеграм".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13777

"Неописуема болка и тежка загуба за въоръжените сили на Украйна и лично за мен. Днес в трагични обстоятелства, пред семейството си и на рождения си ден, загина моят съветник и близък приятел майор Генадий Частяков", написа Залужний. По думите му в един от подаръците се е задействало неизвестно взривно устройство.

"От началото на пълномащабната инвазия Генадий беше за мен надежден приятел, който изцяло посвети живота си на въоръжените сили на Украйна и борбата срещу руската агресия. Причините и обстоятелствата ще бъдат установени по време на досъдебното разследване", добави Залужний.

Частяков има съпруга и четири деца.

Вестник "Украинска правда", позовавайки се на свои източници, съобщи, че съпругата на загиналия е казала, че граната се е взривила в ръцете на съпруга ѝ и че тя е била в чанта за подаръци, която той донесъл вкъщи, пише БТА.

Украйна: Руските войски атакуват в "ожесточени боеве"

Смъртта на Частяков най-вероятно е настъпила в резултат на злополука, съобщи източник от украинските правоохранителни органи. "Това е трагичен инцидент с вероятност 99,9%.

За рождения му ден са му подарили бойни гранати и една от тях се е взривила поради невнимателно боравене с нея", каза източникът. Според източника разследването продължава, но засега няма основания да се говори нито за опит за убийство, нито за руска следа.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13777

Водещи новини

Още новини