Нашествие на дървеници във Франция

Pixabay
share

Френската столица Париж преживява голяма криза, след като беше нападната от милиони дървеници.

Видеоклипове от жители на Париж, показващи дървеници, заразяващи обществения транспорт, киносалоните и други области от ежедневието, доведоха до искания за действия на правителството.

„Трябва да разберете, че в действителност никой не е в безопасност“, каза заместник-кметът на Париж Еманюел Грегоар пред френската новинарска станция LCI, пише "Телеграф".

Нашествие от дървеници в БДЖ

„Очевидно има рискови фактори, но в действителност можете да хванете дървеници навсякъде и да ги донесете у дома“, продължи той.

Проблемът с насекомите не е нов — френското правителство стартира инициатива преди три години, целяща да информира жителите за разпространението на дървеници и да предложи ресурси за справяне с тях у дома.

Справянето с проблема става още по-належащо заради предстоящите олимпийски игри, които ще се проведат в Париж следващата година.

Нашествието на тези буболечки е национален проблем. Установено е, че в периода между 2017 г. и 2022 г. цели 11% от всички френски домове са били нападнати от дървеници.

Оказва се също така, че скоро пред същия проблем ще се изправи и Лондон. Столицата на Обединеното кралство отчита множество ежедневни пътувания между Лондон и Париж, а именно мобилността между двата града е предпоставка дървениците да се заселят на ново място, предава "Гардиън".

Водещи новини

Още новини