Париж: Русия е в изолация, посещението на Ким Чен-ун го доказа

Getty Images (архив)
share

Визитата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Русия е знак за изолацията на Москва. Това заяви говорителката на френското министерство на външните работи Ан-Клер Льожандр, предаде Франс прес.

„Русия е изолирана до степен да се обръща към Северна Корея. Това е един много силен знак за нейната изолация в международен план“, допълни Льожандр.

Севернокорейският лидер пристигна в Русия днес за среща с руския президент Путин, припомня Франс прес. Според Вашингтон срещата би могла да приключи със споразумение за продажбата на оръжия в подкрепа на руската военна операция в Украйна.

Ким Чен Ун е пристигнал в Русия

Ким отпътува от Пхенян с блиндиран влак в неделя вечерта. Това е първото му задгранично пътуване след края на ковид пандемията. Той се видя с Путин през 2019 г. във Владивосток по време на последното му задгранично пътуване. Очаква се Ким и Путин да се срещнат в идните дни някъде в руския Далечен Изток. Москва не уточнява нито датата, нито мястото на срещата.

Путин е сега във Владивосток за участие в икономически форум, който приключва утре. После той ще посети космодрума "Восточни", който е на около 1000 километра от Владивосток. Путин не уточни какво  ще прави там, но заяви днес, че има предвидена програма и като стигне там, журналистите ще разберат каква е тя.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък съобщи за руски медии, че Путин и Ким ще дискутират деликатни въпроси, без да обръщат внимание на американските предупреждения, че ако се договорят за доставка на оръжия, ще бъдат наложени санкции, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини