Бившият собственик на „Хародс“ Мохамед ал Файед почина на 94 години

Getty Images
share

Бившият собственик на модната верига „Хародс“ Мохамед ал Файед почина на 94 години, съобщиха агенциите.

В съобщение на семейството му, разпространено от английския футболен клуб „Фулъм“, се казва, че „г-жа Ал Файед, децата и внуците ѝ потвърждават, че нейният любим съпруг и техен баща и дядо, Мохамед, почина спокойно от старост в сряда, 30 август 2023 г.“

„Той се радваше на дълги и щастливи старини, заобиколен от близките си. Семейството моли да не бъде безпокоено в този момент.“

В годините след като синът му Доди ал Файед, египетски филмов продуцент, загина заедно с Даяна, принцесата на Уелс, при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., Мохамед ал Файед многократно твърдеше, че те са станали жертва на заговор на британския елит, пише БТА.

Почина китаристът на "Дайър стрейтс" Джак Сони

Отношенията на милиардера с кралското семейство наскоро бяха пресъздадени в петия сезон на „Короната“ (The Crown), където се появява Ал Файед, в ролята на когото играе Салим Дау, и се запознава с Даяна.

Ал Файед придобива „Хародс“ през 1985 г., след като през 1979 г. купува хотел „Риц“ в Париж. Известен е и с това, че между 1997 и 2013 г. беше собственик на футболния клуб „Фулъм“.

Водещи новини

Още новини