Джо Байдън е приел покана на Чарлз III за визита в Обединеното кралство

Getty Images
share

Американският президент Джо Байдън е приел поканата на британския крал Чарлз III за държавно посещение в Обединеното кралство, потвърдиха както от Белия дом, така и от Бъкингамския дворец.

Чарлз III е поканил Джо Байдън по време на телефонен разговор. От Белия дом заявиха, че американският президент е провел приятелски разговор с британския монарх, в който са обсъдили и покойната Елизабет II. Байдън освен това е потвърдил, че той няма да присъства на коронацията на краля, но съпругата му Джил Байдън ще представлява САЩ на събитието, предава БНР.

Коронацията на Чарлз III ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май. Освен кралското семейство, сред присъстващите на коронацията ще бъдат премиерът, представители на двете камари на парламента, държавни глави и други кралски особи от цял свят.

Джо Байдън ще е на посещение в Ирландия и Северна Ирландия идната седмица

От Белия дом потвърдиха още, че четиридневната обиколка на президента Байдън в Северна Ирландия и Република Ирландия ще започне в Белфаст на 11 април. Тя е в рамките на отбелязването на 25-ата годишнина от Споразумението от Разпети петък, сложило край на насилието в провинцията.

Водещи новини

Още новини