Британска министърка препоръча на сънародниците си да ядат местни репи вместо вносни домати

gettyimages
share

Британският министър на околната среда си навлече подигравки днес, като препоръча на сънародниците си да ядат репички вместо липсващите по рафтовете на британските супермаркети плодове и зеленчуци внос от чужбина, например домати, съобщи БТА.

Заради недостига магазините дори въведоха ограничения в броя на плодовете и зеленчуците, продавани на клиентите, за да стигнат те за всички. 

Краставиците удариха 7 лева

Министърката на околната среда Терез Кофи днес заяви пред парламента, че този недостиг може да продължи между 2 и 4 седмици. Тя препоръча на хората да ядат повече сезонни продукти, произвеждани от британските производители и като пример каза, че хората трябва да ядат британски репи, вместо да си мислят за домати или салати, внесени от чужбина. По този начин британците щели покажат, че зачитат и специалитетите на страната, смята министърката.

Последва реакция на недоволство и говорител на "Даунинг стрийт" заяви, че министърката е искала да похвали какви продукти се произвеждат в страната, но, че в крайна сметка хората решават какво да купуват и да ядат.

Водещи новини

Още новини