Лондон нарече "епична" лъжа твърдението на Москва, че британци са взривили газопроводите "Северен поток"

gettyimages
share

Лондон отхвърли днес твърденията на Москва, че британски военни моряци са взривили газопроводите "Северен поток" и ги окачестви като "фалшиви твърдения от епичен мащаб", съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13430

"За да отклони вниманието от катастрофалното справяне с незаконното нашествие в Украйна, руското министерство на отбраната прибягва до прокарването на неверни твърдения от епичен мащаб", заяви говорител на министерството на отбраната в Лондон. Той добави, че "тази поредна измислена история говори повече за споровете вътре в руското правителство, отколкото за Запада".

50-метров участък от "Северен поток 1" липсва

По-рано днес военното министерство в Москва заяви, че украинските военни, извършили тази нощ "терористична атака" срещу кораби на руския Черноморски флот и граждански плавателни съдове в Севастопол, са били обучени от специалисти от британските военноморски сили.

Според ведомството същите британски специалисти били замесени в "планирането, подсигуряването и осъществяването на терористичния акт в Балтийско море от 26 септември т. г., когато бяха взривени газопроводите Северен поток и Северен поток-2".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13430

Водещи новини

Още новини