Папа Франциск заяви, че не може да посети Киев или Москва заради проблем с коляното

gettyimages
share

Папа Франциск скоро няма да може да посети Москва и Киев или да участва в срещата на религиозните лидери в Казахстан, която ще се проведе между 13 и 15 септември. Причината е проблем с коляното, заяви самият той в интервю за Си Ен Ен Португалия.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1244

В откъс, публикуван на уебсайта на телевизионния канал, папа Франциск е попитан за предварително обявените си планове да посети Украйна и Русия след неотдавнашното си пътуване до Канада, за да насърчи диалога за прекратяване на военните действия между двете страни.

Папата е решил да не се среща с руския патриарх по време на визитата си в Казахстан

"Сега не мога да отида, защото след пътуването до Канада имаше малко затруднения с възстановяването на коляното и лекарят ми забрани (да пътувам), заяви Светият отец, цитиран от БТА.

В интервю за Ройтерс през юли папа Франциск заяви, че иска да посети Киев, но също така иска да отиде и в Москва, за предпочитане първо в руската столица, за да насърчи мира. Папа Франциск трябваше да бъде в казахстанската столица Нур Султан, за да вземе участие в Седмия Конгрес на лидерите на световните и традиционни религии.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1244

Водещи новини

Още новини