Унгария: Готови сме да се присъединим към сътрудничеството на страните от "Отворени Балкани"

Getty Images
share

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви днес на срещата на върха на страните от "Отворени Балкани", че Унгария е готова да се присъедини към сътрудничеството на страните-членки на тази регионална инициатива, съобщи Танюг. 

Унгария е готова да се присъедини към това тясно и близко сътрудничество на страните от "Отворени Балкани", когато става дума за интегрираните енергийни пазари, независимо дали става въпрос за газ, електричество и размяна на енергия. Готови сме да се присъединим към сътрудничеството и когато става дума за обезпечаване на сигурността на продоволствието и когато става дума за привличането на инвестиции в този регион, заяви Сиярто. 

Той каза, че в този момент това е може би амбициозен план, допълва БТА.

Сиярто изтъкна, че Унгария силно подкрепя инициативата "Отворени Балкани" и тези страни са направили необходимите стъпки за интеграция в ЕС и сега най-накрая е моментът Брюксел да действа.

Унгария иска допълнителни доставки на газ от "Газпром"

Той подчерта, че ако решаваше Унгария, Западните Балкани вече биха били в ЕС. Ние сме разочаровани от това, което в момента се случва във връзка с политиката на разширяване в Брюксел, каза Сиярто.

Водещи новини

Още новини