Зеленски в Деня на независимостта: През тези шест месеца на война променихме историята, света и себе си

getty images
share

Володимир Зеленски с емоционално видео обръщение към народа си по случай 31-та годишнина от независимостта на Украйна, записано в предаването "Крещатик" в Киев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13994

По думите му в началото на войната с Русия, на Украйна е било казано, че няма никакъв шанс, но шест месеца по-късно страната празнува Деня на независимостта. 

През тези шест месеца ние променихме историята, света и себе си. Сега знаем точно кой наистина е наш брат и приятел и кой не е дори случаен познат. Празнуваме Деня на независимостта в окопи и землянки, в танкове и бойни машини на пехотата, в морето и на земята. Някой се бие на пътя, в колите, камионите и влаковете. Борим се за независимост и предоставяме необходимото на хората на първа линия. А някой друг е на смартфон или на компютър. И те също се борят за независимост - събират средства, за да могат пътуващите да имат какво да занесат на хората на фронтовата линия, казва в изявлението си украинският държавен глава. 

Украйна отбелязва националния си празник при извънредни мерки за сигурност

Посрещаме този ден при различни обстоятелства, условия и дори в различни часови пояси, но с една цел - да запазим независимостта и победата на Украйна. Ние сме обединени заедно. Честит Ден на независимостта на Украйна, отбелязва още Зеленски. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13994

Водещи новини

Още новини