Избраха Емил Радев за докладчик по регламента за цифровизацията на трансграничното съдебно сътрудничество в ЕС

ПП ГЕРБ
share

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев е избран за докладчик на правната комисия в Европейския парламент по предложения регламент относно цифровизацията на трансграничното съдебно сътрудничество в Европейския съюз (ЕС) и достъпа до правосъдие по граждански, търговски и наказателни правни въпроси, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Българският евродепутат ще работи по досието съвместно с представител на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи в ЕП

Бъдещият регламент е част от усилията за модернизация на съдебното сътрудничество и естествено продължение на предприетите от Европейската комисия законодателни инициативи, които имат за цел цифровите комуникационни канали да се използват по подразбиране при трансграничните съдебни дела.

"Опитът, който вече имам като докладчик по регламента за компютъризираната система на ЕС за комуникация при трансгранични граждански и наказателни производства, ми дава увереност, че всички ще положим усилия да завършим успешно и този законодателен акт", коментира Емил Радев.

По думите му с промени в нормативните актове трябва да се подобри достъпът до правосъдие и ефикасността на органите, които участват в процедури за трансгранично съдебно сътрудничество, се посочва в съобщението. 

Водещи новини

Още новини