Ще играе ли Челси след санкциите за Абрамович?

Getty Images, архив
share

Собственикът на ФК Челси Роман Абрамович стана обект на санкции от правителството на Обединеното кралство като част от отговора на руската инвазия в Украйна. Той е един от седемте олигарси, които ще попаднат под нови санкции, включително замразяване на активите и забрани за пътуване. От отбора излязоха с официална позиция на сайта си и обясниха какво смятат да правят оттук насетне.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14822

"Футболен клуб Челси беше уведомен, че собственикът му Роман Абрамович е бил санкциониран от правителството на Обединеното кралство. Поради факта, че г-н Абрамович е стопроцентов собственик на футболния отбор, Челси ще бъде обект на същите санкции като него", пишат от клуба.

Отбелязва, се, че правителството на Обединеното кралство е издало общ лиценз, който позволява на Челси да продължи определени дейности.

"Ще играем мачовете на мъжкия и женски си отбор днес, съответно срещу Норич и Уест Хем. Възнамеряваме да участваме в дискусии с правителството на Обединеното кралство относно обхвата на лиценза. Това ще включва търсене на разрешение за неговата промяна, за да се позволи на клуба да работи възможно най-нормално. Ще търсим и насоки от правителството на Обединеното кралство относно въздействието на тези мерки върху фондация Челси и нейната важна работа в нашите общности", пишат още от клуба. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14822

Водещи новини

Още новини