Австрия разхлабва мерките срещу COVIDв началните училища

Getty Images/Guliver (архив)
share

Както стана известно днес, от 14 февруари учениците от началния курс в Австрия няма да носят маски по време на учебните часове.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Без маски ще бъдат учениците и по време на часовете по физическо възпитание, като препоръката на министъра на образованието Мартин Полашек е те да се провеждат по възможност на открито и при спазване на дистанция.

Задължителна ваксинация от днес в Австрия

Тъй като сигурността на учениците е приоритет, до края на февруари остава задължението за трикратно тестване всяка седмица, като два пъти седмично се правят писиар тестове.

От понеделник започва едноседмична ваканция между двата срока на учебната година, като всеки ученик ще получи по два антигенни теста, за да се изследва вкъщи, цитира БТА.

В края на февруари ще бъде направена експертна оценка дали задължението за носене на маски в училище да бъде постепенно премахнато. Училищните мероприятия остават забранени.

Опозиционните партии изразиха неодобрението си от факта, че учениците от средния и горния курс ще продължат да седят с маски в часовете, тъй като голяма част от тях вече са ваксинирани и освен това се тестват редовно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини