Операцията на принцеса Шарлен е преминала успешно

Getty Images/Guliver
share

Принцесата на Монако Шарлийнн е преминала през успешна операция в ЮАР и в момента се възстановяна. Хирургическата интервенция е била заради инфекция през май, съобщава БТА.

Принцесата е била под обща упойка и ще остане в болницата в южноафриканската република 48 часа за наблюдение, предава АФП, позовавайки се на човек от двореца.

Принцесата на Монако Шарлен е приета по спешност в болница

Принцесата бе приета в болницата на 1 септември, когато изведнъж се почувствала зле, но тогава не се наложи да бъде оперирана. Впоследствие обаче нещата се усложниха, което доведе до хирургическа намеса. Предполага се, че причината за спешното й хоспитализиране е усложнения след операция за зъбни импланти, направена в Европа.

Това е втората операция, на която принцеса Шарпийн се подлага в ЮАР.  Първата бе на 13 август в болницата в Дърбан, където бе хоспитализирана под псевдоним, и продължи 4 часа под обща анестезия.

Принцесата на Монако Шарлен излезе от болницата

Шарлийн пристигна в РЮА през май за участие в благотворителните акции на организацията за защита на носорозите. През юли се навършиха 10 години от сватбата им с принц Албер, но не беше отпразнувана в Монако заради отсъствието й. По време на престоя й в южноафриканската република принцесата е била посетена няколко пъти от съпруга си и двете  им деца. 

Водещи новини

Още новини