Италия отваря баровете и ресторантите на закрито; Естония отменя носенето на маски в помещения

Pixabay
share

За пръв път от месеци насам хората в Италия могат от днес да консумират храни и напитки в барове и ресторанти на закрито. Това включва и ритуалното сутрешно пиене на еспресо или капучино, предадоха БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

Досега заведенията имаха право да обслужват клиенти на открито или да продават храна и напитки за вкъщи. През април италианските власти започнаха постепенно да облекчават противоепидемичните мерки, тъй като новите случаи на коронавирус намаляваха трайно. Досега 35 милиона човека от 60-милионното население на Италия са получили поне по една доза от ваксина срещу Ковид-19.

От утре в Естония представа да бъде задължително носенето на маски в помещения, обяви днес пресслужбата на естонското правителство, предаде ТАСС.

Остава обаче препоръката в затворени многолюдни помещения с лоша вентилация да се носят маски, ако не може да се спазва физическа дистанция, например в обществения транспорт.

От 3 юни се възстановява присъственото обучение за най-долните и най-горните класове; разрешени са и посещенията в музеи и изложби. От 24 май в Естония бяха отворени театрите, киносалоните и ресторантите, а от 31 май бе възстановена работата на балнеоложките центрове и тези за водни спортове при ограничение до 200 посетители едновременно.

От началото на пандемията в балтийската държава са били регистрирани 129 675 случая с коронавирус, от които 1258 са приключили със смърт.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини