Собственикът на BTV Петр Келнер е загинал в хеликоптерна катастрофа

share

Чешкият милиардер Петр Келнер е загинал в хеликоптерна катастрофа в Аляска, съобщи Ройтерс като цитира изявление на компанията му. 

Петима души, сред които най-богатият човек в Чехия, загинаха по време на ски екскурзия  в Аляска, съобщава вестник „Ню Йорк таймс”. Инцидентът станал в събота, когато хеликоптерът, с който пътувала групата, се разбил край един от глетчерите в американския щат.

"Ню Йорк таймс" обяснява, че Келнер е бил в хеликоптера на т. нар. хели ски (heli-skiing) - спускания, при които целта се достига с хеликоптер. Този метод се използва в трудно достъпни райони извън очертаните ски писти, но е забранен в Германия и Франция.

Официално: Келнер е новият собственик на bTV, назначи изненадващи директори

Чешкият милиардер Петр Келнер, чието нетно състояние се оценява от „Форбс" на 17,5 милиарда долара, е бил на борда на хеликоптера Airbus AS350 B3. Машината се е разбила близо до глетчера Кник, информира Nova.

На борда е имало общо шестима души. Местни медии съобщават за един оцелял, който обаче е в изключително тежко състояние. Причината за катастрофата се изяснява.

Окончателно! Петр Келнер придоби активите на "Теленор" в България, Унгария, Черна гора и Сърбия

Чешкият милиардер Петр Келнер купи през октомври 2020 година медийната група Central European Media (CME), която притежава българската телевизия bTV.

Водещи новини

Още новини