Норвегия смекчава някои ограничения заради коронавируса

Getty Images/Guliver (архив)
share

Норвегия смекчава някои от наложените заради коронавируса ограничения за учениците в гимназиалните класове, децата и младите хора под 20-годишна възраст, обяви днес министър-председателката Ерна Сулберг, цитирана от Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Тя отбеляза, че рестрикциите са били "голямо бреме" за децата и младежите.

Хората от тези възрастови категории могат да възобновят спортните дейности на закрито при ограничение от най-много 50 човека, а за проявите на открито максимумът е 200 души. Гимназистите могат физически да присъстват на учебните занятия на по-малки групи, заяви Сулберг и добави, че националните мерки са дали резултат и че са ваксинирани още хора.

По думите ѝ обаче има заплаха от разновидностите на коронавируса, а "ситуацията със заразяванията все още е нестабилна".

"Затова продължаваме (повечето) национални мерки, които ще ограничат разпространението на заразата", каза тя на пресконференция, като отбеляза, че "е твърде рисковано да се разхлабят (всички) мерки сега".

Норвегия и Дания няма да предлагат ваксината на "Астра Зенека" срещу COVID-19 на хора над 65 години

Правителството запази някои ограничения - максимум петима души на частни събирания, а други мерки бяха затегнати - забраната за предлагане на алкохол беше изместена до 22 ч. вместо до полунощ.

До момента в Норвегия са регистрирани 68 хиляди случая на коронавирус, включително 176 през последното денонощие. Починали са 607 човека, отбелязва БТА.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини