Рупърт Мърдок: Бях на купон с много жени в резиденция на премиера (обновена)

share

Рупърт Мърдок заяви, че през юни 2008 г. е бил в лятната резиденция на тогавашния премиер на Великобритания Гордън Браун, предаде Би Би Си.

Бях на купон с преспиване в Чекърс (южна Англия). Там имаше много жени, които се оплакваха от съпрузите си. Днес медийният магнат дава показания пред комисията, разследваща подслушването на 4000 политици, известни личности и жертви на престъпления, извършвано от журналисти на закрития заради скандала в. News of the World. Пред комисията той каза: "Исках политиците да ме оставят на мира". При влизането в залата австралиецът заяви, че с днешните си показания иска да сложи край на някои слухове за себе си. Пред изслушващите той заяви, че никой не искал нищо от политиците. Той разказа за среща между него и министър-председателя Маргарет Тачър през 1981 г. Комисията разследва връзките между журналистите, полицията и политиците. Мърдок заяви, че той е бил първият представител на медиите, който е посетил сегашният министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън. Според Мърдок това, че премиерът е използвал частния самолет на зет му било част от демократичния процес.

 

Комисията разследва връзките между журналистите, полицията и политиците. Мърдок заяви, че той е бил първият представител на медиите, който е посетил сегашният министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън. По-късно медийният магнат заяви, че не познавал много политици.

Водещи новини

Още новини