Върховният комисариат на ООН за бежанците призова Европа да приеме още мигранти

Pixabay
share

Върховният комисариат на ООН за бежанците призова европейските страни да приемат стотици мигранти, спасени в Средиземно море от кораби на хуманитарни организации, включително от кораба на уличния художник Банкси, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Върховният комисариат и Международната организация по миграцията заявиха вчера, че над 200 спасени бежанци и мигранти трябва да слязат от спасителния кораб "Луиз Мишел", който според тях е натоварен "далеч отвъд капацитета си за безопасно плаване".

Болни деца и техни роднини пристигнаха в Германия от бежански лагери в Гърция

По-рано екипажа на кораба призова за помощ и достъп до безопасно пристанище, като заяви, че е спасил толкова много хора, че не може да плава безопасно.

Италианската брегова охрана изпрати кораб, който отведе на безопасно място 49 от най-уязвимите мигранти, припомня АП. Призивът на агенциите на ООН споменава и стотици мигранти на други два спасителни кораба, които имат спешна нужда да намерят безопасно пристанище. 27 мигранти се намират на търговския танкер от три седмици, а други 200 спасени се намират от дни на хуманитарния кораб "Сий уоч

Водещи новини

Още новини