Словакия е изправена пред втора вълна на пандемията, заяви министърът на здравеопазването

Getty Images
share

Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи заяви вчера, че страната преживява втора вълна на пандемията от коронавирус, съобщиха БТА и ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"В момента епидемиологичната ситуация в Словакия е под контрол, макар че се влошава. Страната е изправена пред втора вълна /на пандемията/ от новия коронавирус", каза министърът по националното радио.

В Братислава вчера се състоя заседание на комисията за противодействие на пандемията, създадена от словашкото правителство. Експертите, влизащи в състава й, препоръчаха на жителите на републиката да се въздържат от пътувания в чужбина.

От началото на пандемията общият брой заразени с коронавируса в Словакия, с население от 5,5, милиона души, достигна 2615, включително оздравелите. От усложнения, предизвикани от коронавируса, са починали 31 души, излекували са се 1 847, припомня агенцията.

Здравното министерство на Словакия обяви за появата на коронавирусната инфекция на територията на страната на 6 март. От тогава са тествани 280 980 жители.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини