Маргарита Попова: Сърбия няма да влезе в ЕС, ако не реши въпроса с българите в Западните покрайнини

булфото
share

Сърбия не може да стане член на Европейския съюз, ако не реши въпроса с българската общност в Западните покрайнини, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова при посещението си Българския културно-информационен център в Босилеград, предаде БНР.

Тя се ангажира с ускоряване на процедурата за получаване на българско гражданство, както и с помощ за всички, които искат да кандидатстват във висши учебни заведения у нас: Сърбия ще стане член на ЕС, обаче без решаване на вашите въпроси няма как да се случи това. Старите преписки, които бяха натрупани назад в годините, до май месец трябва да бъдат приключени. Можем, заедно със Софийския университет, да направим една кампания, която да разясни на хората какво могат, къде могат да го направят.

Маргарита Попова има среща с кмета на града, а по-късно откри официално 19-тият Международен детски великденски фестивал в Босилеград.Това е първото посещание на президенстката ни институция в Босилеград в последните десет години. Тя се ангажира с ускоряване на процедурата за получаване на българско гражданство. Вицепрезидентът обеща и помощ на всички, които искат да кандидатстват във висши учебни заведения у нас.
 

Водещи новини

Още новини