Бащата на британския премиер: Ще продължа да ходя по кръчми

Getty (архив)
share

Ще продължа да ходя по кръчми, това е казал Стенли Джонсън – бащата на британския премиер Борис Джонсън, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Родителят на министър-председателя на Обединеното кралство днес е бил гост на телевизионно предаване. В отговор на журналистически въпрос бащата на стопанина на "Даунинг стрийт" 10 е заявил, че няма да спре да посещава пъбове (традиционните за Острова питейни заведения). "Ако ми поискам, ще отида да обърна едно питие или повече", е заявил той. "Никой няма изгода от затваряне на заведенията", е казал още 79-годишният баща на премиера в студиото.

Борис Джонсън вчера е призовал хората в страната да ограничат социалните си контакти и да не посещават ресторанти, барове и други заведения, театри, музеи и други културни институции. Апелът е бил отправен като мярка за ограничаването на разпространение на коронавируса. Днес няколко вериги кина са обявили за временно спиране на дейността.

Прокуратурата в Силистра погна разпространител на фалшиви новини за случаи на COVID-19

На този етап във Великобритания са били регистрирани повече от 1450 случая на коронавирус, а починалите вследствие на заразата са били над 50 души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини