ЕП даде предварително одобрение на споразумението за Брекзит

Pixabay (архив)
share

Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент препоръча днес да се подкрепи постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС.

За предложението гласуваха 23 евродепутати от комисията, а трима се въздържаха. На основата на днешното решение предстои целият състав на ЕП да се произнесе на 29 януари с гласуване в Брюксел, насрочено за 18.00 ч. централноевропейско време. Утре председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен ще подпишат текста на споразумението. Предвижда се до 31 януари Европейският съвет също да утвърди постигнатата договореност с Лондон.

Британската кралица одобри законопроекта за Брекзит

Преди гласуването в парламентарната комисия днес всички изказали се евродепутати изразиха съжаление от предстоящото напускане на британската страна. Председателят на комисията Антонио Таяни заяви, че днес е исторически, но мрачен ден, предаде БТА. 

ЕС предприема последните стъпки за раздялата с Великобритания

Екип на Novini.bg ще бъде в Брюксел за съдбовното гласуване и раздялата на Великобритания с Европейския съюз, като ще ви направим преки свидетели на всичко интересно, което се случва в столицата на Европа.

Водещи новини

Още новини