Ема Хопкинс отива в Пловдив, за да разясни Брекзит

  • 20 януари 2020 11:22

  • 423
  • 1
Ема Хопкинс отива в Пловдив, за да разясни Брекзит
© Булфото (архив)

Британският посланик Ема Хопкинс замина на работно посещение в Пловдив. Там тя ще се срещне с представители на бизнеса, съобщиха от посолството.

Целта е да се направят серия от срещи, свързани с Брекзит. На бизнеса ще бъдат разяснени промените, които ще настъпят след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Освен Ема Хопкинс, в Пловдив ще има и представители на политическия, търговския, консулския и културния отдел на посолството. Срещата е и на фона на отбелязването на 140 години от основаването на дипломатическите отношения между България и Великобритания.

Адвокат ще разяснава правата на гражданите след Брекзит
Ще бъдат представени също успешно реализирани проекти във Великобритания. Предвиден е и разговор със студенти в Медицинския университет, отбелязва БНР.

Великобритания трябва да излезе от Съюза този януари. Официалната дата е 31 януари. А тези дни се появи новина, че Лондон се подготвя за празнично отбелязване на това събитие. Сагата с Брекзит продължи повече от две години. Пръв за излизане от съюза заговори бившият премиер Дейвид Камерън. Брекзит пък "изяде" главата на неговия наследник Тереза Мей. Брекзит беше финализиран при Борис Джонсън, който от началото остана твърд привърженик на напускането на ЕС.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
къде точно

2020.01.20 | 11:56

1

В Столипиново ли? Защото не е уточнено къде и на кого ще разяснява? И тъй като оттам са най-многобройните кандидати за просия и социални помощи, които сега ще останат "на сухо" - вероятно ще е там?

Добави коментар

Водещи новини