Цвета Караянчева пристигна в Брюксел

Народно събрание
share

Председателят на парламента Цвета Караянчева пристигна в Брюксел. На летището тя беше посрещната от постоянния представител на България в ЕС Димитър Цанчев и от постоянния представител на НС в ЕП Христо Краевски. Посещението на българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е по повод откриване на експозиция ''140 години български парламент''.

За 17.00 часа е планирана среща на Караянчева с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, а в 17.40 часа тя ще даде изявление пред медиите. Срещата ще бъде във формат 1+6, като от българска страна ще присъстват заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и народните представители Галя Желязкова, Крум Зарков, Емил Димитров и Полина Христова.

От 18.00 часа ще се състои официална церемония, която ще бъде открита от Цвета Караянчева и председателя на ЕП. С нея ще бъде отбелязана 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли ще я открият в 18.00 часа в изложбено пространство ''Атанас Буров''.

Цвета Караянчева ще връчи на председателя на Европейския парламент луксозни копия на Търновската конституция и на Сребърната конституция, дарение от Народното събрание за библиотеката на ЕП, предаде "Фокус".

Водещи новини

Още новини