Скулптура с лика на първата дама на САЩ ужаси словенците

Кадър: Youtube
share

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп преди няколко дни се сдоби със своя дървена скулптура в родния си град Севница, разположен в централна Словения.

Макар с добронамерената идея да отдаде почит на една от най-популярните дами в съвременния свят, скулптурата предизвика разнопосочни реакции сред местните жители на градчето заради... не особено реалистичния облик на първата дама на САЩ.

Според част от мненията видът на г-жа Тръмп е ''позор'' и ''разочарование'', докато други признават, че статуята наподобява повече на Смърфиета от поредицата за ''Смърфовете'', отколкото на реално съществуващ човек.

,,Разбирам неодобрението на част от хората заради разминаването с физическото присъствие на Мелания, но въпреки това смятам, че творбата е абсолютна прелест'', заяви пред медиите нейният скулптор Брад Дауни от САЩ.

Засега Мелания Тръмп все още не е коментирала какво мисли за творението, посветено на нея, но част от словенците вече изявиха желание скулптурата час по-скоро да бъде премахната, информираха световните агенции.

Водещи новини

Още новини