Унгарските власти извадиха тяло от водите на Дунава

Pixabay
share

Унгарските власти извадиха едно тяло от водите на Дунава на 100 километра от Будапеща, надолу по течението на реката. Това съобщи пред репортери в унгарската столица военният аташе в посолството на Южна Корея Шун Кюнсон, предаде Ройтерс.

Преди това говорител на полицията също каза, че едно тяло е било намерено в реката близо до село Харта, област Бач Кишкун, но още не е приключил процесът по идентифицирането му.

Водолази и други специалисти, включително командировани от Сеул, продължават да издирват жертви от потъналото преди пет дни в Будапеща корабче с 33 южнокорейски туристи и двама души екипаж. След сблъсък с по-голям плавателен съд в сряда вечерта корабчето потъна много бързо. Седем човека се удавиха, седем бяха спасени, а 21 изчезнаха безследно.

От унгарският център за борба с тероризма съобщиха, че потъналото корабче се намира на девет метра дълбочина при "нулева видимост" на водата, допълни ДПА. Въпреки това издирвателните екипи и днес продължават работа в реката, чието течение вече е по-слабо. То обаче все още е прекалено силно и нивото на реката е прекалено високо, за да може шлеп с достатъчно голям кран да премине под будапещенските мостове и да стигне до мястото на катастрофата.

Водещи новини

Още новини