Родителите на босненския студент Давид Драгичевич искат ексхумация на тялото му

Pixabay
share

Родителите на босненския студент Давид Драгичевич, чиято подозрителна смърт предизвика антиправителствени протести през последните месеци, заявиха, че искат да ексхумират тялото му и да го погребат извън страната, предаде Асошиейтед прес.

Давор Драгичевич и Сузана Раданович казаха днес, че са подали официално искане за ексхумация в Баня Лука. Давид Драгичевич загина при подозрителни обстоятелства през март миналата година в Баня Лука.

Първоначално полицията обяви смъртта му за самоубийство, но семейството отхвърли това твърдение и заяви, че 21-годишният младеж е бил убит. По-късно прокуратурата започна разследване за предполагаемо убийство, което все още не е приключило.

Родителите на Драгичевич застанаха начело на многомесечни протести с искане за разкриване на истината за смъртта на сина им.

Те твърдят, че има опит за прикриване на убийството от страна на властите. Протестите са свързани и с по-широко недоволство от предполагаемата широка корупция и от ниския жизнен стандарт в Босна и Херцеговина, отбелязва АП.

Водещи новини

Още новини